Samenwerking Colosseus en Axini

Colosseus en Axini gaan partnership aan

De pensioensector staat met de Wet toekomst pensioenen (Wtp) voor een enorme transitie. Pensioenuitvoerders staan voor grote uitdagingen rondom onder andere datakwaliteit, invaren, migratie en implementaties van nieuwe systemen. 

Verbreding van het dienstenpakket

Colosseus helpt haar klanten bij vraagstukken met betrekking tot datakwaliteit, migraties en implementaties. Door de gebundelde krachten van Axini en Colosseus zijn we gezamenlijk nog beter in staat klanten te helpen bij datakwaliteit. Naast de huidige 100% data-controle bieden we een geïntegreerde schaalbare oplossing voor doorrekening van aanspraken met als deliverable een rapportage met aanbevelingen/conclusie.

Verder helpt het Axini platform bij het vastleggen van de requirements en kunnen op basis van de requirements geautomatiseerd testgevallen worden bepaald en uitgevoerd (model based testing).

Zo wordt bijvoorbeeld de aansprakenmodule van Colosseus ingezet voor de controle van pensioenaanspraken. Deze module is ontwikkeld door actuarissen van Colosseus en met hulp van het model van Axini is Colosseus in staat om deze schaalbaar uit te voeren. 

In het proces van implementatie is model based testing van het nieuwe systeem en het modelleren van requirements een essentiële toevoeging voor het verhogen van de implementatiesnelheid, - kwaliteit en -stabiliteit. Axini heeft een model ontwikkeld waarmee het testen volledig geautomatiseerd wordt, zo is op voorhand te modelleren of requirements de gewenste werking tot gevolg hebben. Colosseus gaat dit model inzetten en implementeren bij haar klanten.

Marco de Groot, mede-oprichter en directeur Colosseus “Nu kunnen we onze klanten in een bredere scope nog beter van dienst zijn. Bij zowel datakwaliteit als model based testing kunnen we meerwaarde bieden aan onze klanten. Een mooie samenwerking en een goede toevoeging aan ons dienstenpakket.” 

“Ik sluit me aan bij de woorden van Marco; samen met Colosseus kunnen we onze klanten in de financiële sector nog beter ondersteunen. We vullen elkaar goed aan met de domeinkennis en consultancy van Colosseus en ons platform en technische kennis.” Aldus Machiel van der Bijl, oprichter en CEO Axini.